У Луцьку відзначатимуть День памяті та примирення

Міський голова Микола Романюк підписав розпорядження, яким передбачено ряд заходів з нагоди Дня памяті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Джерело: Відомості

6 травня об 11 годині відбудеться покладання квітів до братських могил, пам'ятників, пам'ятних знаків у мікрорайонах міста.

8 травня о 9 годині - панахида за загиблими та покладання квітів до пам'ятного знаку “Поранений солдат” на меморіальному комплексі “Вічна Слава”.

Також 8 травня о 22 годині на Театральному майдані відбудеться концертна програма “1939-1945. Пам'ятаємо. Перемагаємо”, а о 23 годині -  мистецька акція “Перша хвилина миру”.

9 травня о 10 годині відбудеться вшанування пам'яті жертв Другої світової війни та покладання квітів на меморіальному комплексі “Вічна Слава”.

О 15 годині у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки розпочнеться святковий концерт.

У  бібліотечних закладах міста відбудуться виставки літератури, зустрічі з ветеранами, години пам’яті, інші тематичні заходи, присвячені Дню пам'яті та примирення та 71-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

У загальноосвітніх навчальних закладах, позашкільних установах міста проведуть тиждень Пам’яті, тематичні заходи, пов’язані з історичними подіями Другої світової війни, зустрічі з ветеранами війни, виховні години з залученням бійців АТО.

9 травня буде забезпечено безкоштовний проїзд ветеранів війни, учасників бойових дій та осіб прирівнених категорій у міському пасажирському транспорті та таксі.

Loading...