Vodafone запустив власну 3G мережу в Луцьку

Vodafone запустив власну 3G мережу в Луцьку

Мешканці та гості центру Волині від сьогодні матимуть змогу користуватися швидкісним мобільним інтернетом – 30 листопада Vodafone запустив свою 3G мережу в Луцьку

Джерело: Відомості

Попередньо, компанія МТС вже оголошувала про початок підготовки обладнання до запуску 3G, що дасть мешканцям Луцька доступ до мобільного інтернету на швидкості до 42 Мбіт/с. «Для того щоб забезпечити максимально якісне покриття 3G мережі, компанія встановила обладнання не тільки на існуючі базові станції, але й побудувала додаткові, що дозволяє забезпечити «килимове» покриття міста», – заявила прес-служба МТС в Україні.

Оператор запустив власну 3G мережу також в таких містах, як Ужгород, Мукачево, Чернівці, Одеса та готує запуск у Києві. Також напередодні відкриття лижного сезону Vodafone запустив 3G мережу у Буковелі, одному із найпопулярніших гірськолижних курортів України. Всього на сьогоднішній день швидкісний мобільний інтернет доступний в більш ніж 80 населених пунктах.

Нагадуємо проте, що станом на грудень 2007 року, у 40 країнах світу вже працювало 190 мереж 3G, а на сьогодні усе більшого поширення за кордоном набуває стандарт 4G, пікова швидкість якого досягає 1 Гбіт/c.

Loading...