На Волині Луцький район є найбільшим боржником за газ

Про це йшлося на засіданні антикризового енергетичного штабу при облдержадміністрації

Джерело: Відомості

Нинішнє засідання антикризового енергетичного штабу значною мірою торкалося проблеми сплати мешканцями м. Луцька та Луцького району рахунків за спожитий газ.

– Якщо проаналізувати ситуацію в цілому у розрізі міст та районів області, у мене викликає занепокоєння сьогодні стан розрахунків населення Луцького району, – підкреслив голова облдержадміністрації Володимир Петрович.

Викликає подив той факт, що не найбідніший район області розрахувався за блакитне паливо лише на рівні 64,6 відсотка. А це – найнижчий показник серед усіх районів. Тим паче, що шоста частина всього спожитого в області газу припадає саме на Луцький район. З огляду на це, голова Луцької районної державної адміністрації Ігор Ярмольський поінформував присутніх про проведену разом із представниками ТОВ “Волиньгаззбут” та ПАТ “Волиньгаз” роботу серед мешканців району задля зменшення заборгованості у сплаті ними рахунків за газ.

Окрім цього, директор ТОВ “Волиньгаззбут” Микола Тищук ознайомив присутніх на засіданні з загальними показниками щодо спожитого волинянами природнього газу. З початку року – ця цифра складає трохи більше 208 мільйонів кубометрів загальною вартістю 408 мільйонів гривень. Щодо розрахунків мешканцями регіону, то в загальному по області сплачено майже 364 мільйони гривень, що становить 89,1 відсотка обсягів усього спожитого газу на Волині.

Заборгованість мешканців регіону, враховуючи боржників минулих періодів, становить 102 мільйони гривень. Однак, на думку Миколи Михайловича, відбувається поступове зменшення боржників. Цьому сприяє надання абонентам попереджень, а в оселях окремих – навіть відключення газу. Окрім цього, продовжується проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо програми забезпечення населення житловими субсидіями.

Набагато краща ситуація, за словами комерційного директора ПАТ “Волиньобленерго” Дмитра Іванова, з розрахунками за спожиту електроенергію мешканцями області. Позаяк завдяки виконанню державою своїх зобов’язань перед громадянами в частині відшкодування пільг та субсидій значно покращилися розрахунки підприємств житлово-комунального господарства.

– Ми прогнозуємо на кінець місяця нормальний стовідсотковий розрахунок, – повідомив Дмитро Олександрович.Відділ інформаційної політики облдержад

Loading...