На Старовижівщині школяр, убивши односельця, розчленував тіло та пофасував у мішки

На Старовижівщині школяр, убивши односельця, розчленував тіло та пофасував у мішки

Аби приховати сліди злочину, вбивця разом із другом закопали тіло на подвір’ї.

Джерело: Відомості

До Старовижівського райвідділку міліції звернулася Мизівський сільський голова: жінка повідомила про зникнення 51-річного місцевого жителя.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження та розпочали пошуки зниклого.

У результаті проведених оперативних заходів працівники карного розшуку знайшли тіло чоловіка. Труп був розчленований і закопаний у вигрібній ямі туалету. Згодом оперативники встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетний 15-річний місцевий житель. До слова, в минулому юнак уже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння розбійного нападу та грабежу.

— Напередодні вбивства обоє розпивали спритне. Коли захмеліли, між ними виникла сварка, під час якої підліток побив потерпілого, а потім завдав кількох ударів ножем, — повідомив перший заступник начальника — начальник слідчого управління УМВС України у Волинській області Анатолій Петрушин. — Аби приховати сліди злочину, хлопець розчленував тіло, поклав у мішки та разом із другом закопав поблизу свого будинку. 

Після цього юнак виїхав із села. Затримали його в Ковелі. Затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

— Підозрюваний затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, тож він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За вчинення умисного вбивства йому загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Що ж до його товариша, то він відповідатиме перед законом за приховування злочину. Зокрема, ст. 396 Кримінального кодексу України передбачає до трьох років обмеження волі, — розповів Анатолій Петрушин.

Loading...