У Луцьку розпочався прийом заяв на набір у нову патрульну поліцію

У Луцьку розпочався прийом заяв на набір у нову патрульну поліцію

Сьогодні в Луцьку розпочався набір до нової поліції. Претенденти уже заповнюють анкети.

Автор: Людмила Шишко / Джерело: Відомості

З 10-ї ранку у холі Будинку культури вишикувалася довжелезна черга молодих людей, серед яких немало й представниць слабкої статі. Однак після розмови з ними розумієш, що не такі вони й слабкі: це вольові, впевнені в собі та своїх силах дівчата й жінки. Професія, пов’язана з небезпекою та ризиком їх не лякає.

— Я в липні закінчила школу міліції, здобула професію спеціаліста з організації охорони майнової та особистої безпеки громадян, — розповіла молода претендентка Анна Мальнєва. — Хочу працювати за професією, тобто реалізовувати свої вміння та навики. Йду в поліцію, бо хочу змінити хоча б щось, внести якийсь свій хоч маленький вклад в покращення життя.

А Вікторія Рудь вирішила змінити кардинально професію, адже зараз вона вчитель початкових класів.

— Я працюю в іншому районі, доводиться їздити на роботу, в мене молода сім'я, маленька дитина, — розповідає жінка. — Тому я вирішила, що це перший варіант влаштуватися на роботу в Луцьку без хабарів і так відкрито.

— З вимогами Ви знайомі?

— Так, от необхідна наявність водійського посвідчення, в мене нема, але якщо треба, то вивчуся.

— А фізична підготовка?

— Я думаю, впораюся, ми, українські жінки, гори перевернемо.

У холі, де претенденти пишуть заяви, помічаю чоловіка з маленьким хлопчиком, який не хоче сидіти на руках у татка й біжить до мами, яка пише заяву.  

— Ви як чоловік відпускаєте свою дружину на службу в поліцію, адже ця робота пов'язана з ризиком, — запитую чоловіка.

— Я не переживаю, — відповідає, — це її мрія ще з дитинства, і яким я буду чоловіком, якщо не допоможу втілити мрію. Якщо стримуватиму — це ж неправильно, проживемо років 20-30 разом — і вона мені буде докоряти за це.

— Я вчилася на факультеті фізичної культури, — підходить до своєї сім'ї молода мама Тетяна Ткачук. — Кандидат у майстри спорту з кікбоксингу, тому, думаю, з правопорушниками впоратися не буде проблем, — посміхається.

До цього Тетяна працювала продавцем. Сподівається, що у нову поліцію прийдуть люди з новими знаннями, новими пропозиціями.

У цей день писали заяви й нинішні працівники правоохоронних структур.

Поспілкувалися з молодим хлопцем Владом Іванківим — і хоча йому ще поки 20 років, однак впевнений, що його кандидатура пройде. Зараз він навчається в Київському національному університеті фізичного виховання і спорту.

— В країні йдуть зміни, хочеться взяти участь у цьому процесі, максимально допомагати, — каже Влад. — В принципі, поліція — це вже не міліція, це вже щось нове, це ближче до Європи, відповідно — дуже цікаве. Сьогодні тільки писав заяву, ще буде етап відбору, я на все готовий.

Міський голова Микола Романюк, звертаючись до кандидатів у нову поліцію, зазначив, що приємно бачити багато молодих людей, які прийшли подати заяву, це дасть можливість відібрати найкращих.

— Це нова сторінка історії не лише правоохоронних органів, а й Луцька, — сказав він. — Мешканці нашого міста очікують на кращий захист, оперативне реагування на правопорушення. Це один з кроків на шляху до Євроінтеграції.

Микола Романюк наголосив, що міська влада зробить усе можливе для матеріально-технічного забезпечення новоствореної структури. Над цим вони працюють спільно з УМВС у Волинській області. Уже посприяли з приміщенням і комп’ютерним забезпеченням.

Начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига повідомив, що наша область у числі перших розпочала створювати патрульну поліцію. Прийом заяв триватиме протягом десяти днів. Потім буде тестування. З 1 вересня розпочнеться навчання, а вже в листопаді-грудні поліція приступить до виконання обов’язків. Загалом буде 160 поліцейських у місті Луцьку, 20 постійно діючих патрулів. Поліція працюватиме 24 години на добу, 7 днів на тиждень. 20 патрулів знаходитимуться на вулицях міста з тим, аби забезпечити безпеку громадян і допомогти кожній людині, яка цього потребуватиме. Вік патрульних поліцейських — від 21 до 35 років. Зі створенням інших підрозділів віковий ценз буде розширено.

Крім того, серед вимог до кандидатів: повна загальна середня або вища освіта, наявність посвідчення водія категорії В, відсутність судимості, фізичне здоров’я та моральна стійкість. Професійну підготовку за міжнародними стандартами будуть здійснювати викладачі, які також будуть проходити конкурсний відбір.

Loading...