Волинські туристи стали найкращими на всеукраїнських змаганнях

Волинські туристи стали найкращими на всеукраїнських змаганнях

З 21 до 26 липня в с. Осій Закарпатської області відбувався 10-й Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців, у якому взяли участь 18 команд із різних областей України.

Джерело: Відомості

Волинь представляли гуртківці Центру туризму, спорту й екскурсій у складі Кохана Богдана, Кузьми Антоніни, Лукановського Миколи, Саченока Романа, Кобець Дарини, Морозюк Діани, Круш Тетяни та Бекирука Микити (керівники: заступник директора ЦТСЕ Катерина Павлюк та методист установи Віталій Гнатюк).

Програма зльоту передбачала дводенний експедиційний туристсько-краєзнавчий маршрут, роботу у творчих майстернях із краєзнавчих досліджень і різноманітні конкурси.

Найзапекліша та найскладніша боротьба за першість відбувалася на дистанції туристсько-краєзнавчого маршруту по пересіченій місцевості за системою ралі. Команди подолали контрольні пункти з використанням різних видів орієнтування на місцевості, пройшли туристські технічні етапи — спуски та підйоми, траверси, навісні переправи (дистанція І класу) та виконали спецзавдання на контрольно-залікових станціях із історичного, географічного краєзнавства, археології, екології, геології, фольклору й етнографії.

Волиняни показали злагодженість дій і високий рівень фізичної, технічної та інтелектуальної підготовки, знання з історії та географії України. Гуртківці відмінно виконали завдання з опису пам’яток культури й археологічної знахідки, провели дослідження гідрологічних і геологічних об’єктів.

Також маршрут передбачав і чимало спеціальних завдань для перевірки рівня туристських умінь і навичок учасників — визначення азимуту, відстані та висоти до недоступного об’єкта, в’язання туристських вузлів, надання першої медичної допомоги й транспортування потерпілого.

За підсумками цікавої та напруженої боротьби збірна команда області впевнено здобула перемогу.

Ґрунтовні знання волиняни показали на творчих краєзнавчо-дослідницьких майстернях: Діана Морозюк із роботою «Скарби Журавлиного острова» посіла друге місце (секція «Геологія»), Антоніна Кузьма зі своїм дослідженням «Боратинського форту» (секція «Історичне краєзнавство») — третє.

10-й ювілейний зліт юних туристів-краєзнавців України став традиційно успішним для волинян, які вкотре (останні роки волинська збірна поверталася лише з перемогами) достойно представили область.

Ця перемога є хорошим дарунком гуртківців  Центрові туризму, спорту й екскурсій до відзначення 75-ї річниці установи.

Loading...