Тепер у Кисилині відпочивати стане приємніше

Тепер у Кисилині відпочивати стане приємніше

Івана Купала у селі святкували на впорядкованій території поблизу ставка

Автор: Людмила ШИШКО / Джерело: Відомості

Свято Івана Купала з піснями, театралізованим дійством, духовим оркестром зустрічали у селі Кисилин Локачинського району. Відбулося масове гуляння біля місцевого ставка. Це улюблене місце відпочинку не тільки кисилинців, а й жителів довколишніх сіл, адже тут можна покупатись у чистій водоймі, порибалити, подихати свіжим повітрям соснового лісу.

Однак донедавна територія біля ставка не була облагороджена. Тепер же з ініціативи сільського голови Галини Віннік тут побудували кілька альтанок, відвели місця для мангалів, спорудили для дітей гойдалку, гірку-спускалку, пісочницю, для молоді — волейбольний майданчик.

Усе це вдалося втілити завдяки співпраці з Волинським обласним благодійним фондом «Європейський вектор», яка передбачає участь у різного роду мікропроектах. Загалом кисилинська громада їх виграла вже сім. Тож у співфінансуванні ВОБФ «Європейський вектор» та сільради було придбано меблі для дитсадка, розширено й очищено кладовище у с. Твердині, проведено ремонт ФАПу й інше. Цього разу проект передбачав окультурення водно-лісової зони на загальну суму 15 тис. грн. Щоб реалізувати задумане, Галина Віннік залучила місцевих підприємців, лісівників, молодь допомагала у прибиранні території.

Участь у проектній діяльності для громади Кисилина не нова. Варто зауважити, що село виграло три проекти у рамках програми ООН та ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на загальну суму майже 400 тис. грн. Два стосувалися втілення енергозберігальних заходів у школі-дитсадку й один — капітального ремонту ФАПу.

На цьому зупинятися сільський голова Галина Віннік не збирається — вже підписана угода про співпрацю з гміною Моньки (Польща) в рамках участі у міжнародному проекті Транскордонної агенції інвестицій.

— У нас була з візитом офіційна делегації гміни Моньки, 18–19 липня до Польщі поїду я, — розповідає Галина Сергіївна. — Маємо бажання реалізувати проект із ремонту дороги протяжністю 8 кілометрів із Кисилина до Холопичів.

Такий досвід громади Кисилина може слугувати добрим прикладом ділового підходу до втілення ідей розвитку села.

Треба відзначити, що сільська влада всіляко сприяє й розвитку спорту. Як результат — місцева футбольна команда виграла Кубок району, їх урочисто нагородили під час свята. Востаннє таку перемогу кисилинці здобували аж у 1979 році. Також під час купальського дійства було оголошено про акцію «Футболка солдату», в рамках якої місцеві мешканці мають зібрати для тих, хто нині воює на Сході, одяг. Його на передову відвезе підприємець Віталій Лісецький, який активно займається волонтерською діяльністю («Відомості» про нього вже писали у № 45 від 20 листопада 2014 року).

Loading...