У Луцьку відкрито сезон нічних кінопереглядів

У Луцьку відкрито сезон нічних кінопереглядів
Перегляд фільму на стадіоні СНУ імені Лесі Українки / Фото: Любов ШЕКЕЛЬ

Вчора, 4 червня, стартував сезон нічних кінопереглядів Lutsk Night Cinema.

Автор: Любов ШЕКЕЛЬ / Джерело: Відомості

Цього року захід проводиться втретє за свою історію за сприяння СГО «Молодіжна платформа».

«Основна мета проекту – це показати молодим людям, що культурний відпочинок цілком можливий без алкоголю, паління, комп’ютерів та інтернету. Приємно, що дуже часто саме тут зустрічаються друзі, які не бачились роками. Молоді пари теж приходять, бо це ж як романтично. Сьогодні ми вперше побачили і батьків з їхніми дітками. Значить, наша робота недаремна» – розповів один з організаторів проекту Володимир Бут-Гусаїм.

Цьогорічний кіноперегляд є своєрідним дебютним, бо хоча відбувається він третій рік поспіль, та команда, яка його організовує, є молодими учнями «Молодіжної платформи».

Фільм транслювався на стадіоні СНУ імені Лесі Українки. А дивилися глядачі картину «Шоу Трумана» у головній ролі з Джимом Керрі. Чому саме такий вибір, ми теж запитали у організаторів.

– Першочергово ми вибираємо певну низку вартісних фільм. Не важливо чи це комедія, чи драма, чи історичний фільм, чи навіть мультфільм. Далі в соціальних мережах ставимо список запропонованих варіантів на голосування. Коли залишається 2-3 переможці, вже знову ми вибираємо, що будемо дивитись цього разу. Нічні кінофільми – це не завжди останні актуальні фільми кіно. Ми підходимо до вибору фільму з такими критеріями: чи є щось повчальне, чи спонукає до «розумних» роздумів та дій, і врешті чи змушує глядача задуматися» – додає Володимир.

Незважаючи на те, що завершився перегляд доволі таки пізно, організатори подбали, щоби глядачі змогли добратися додому і ту пору: дві маршрутки чекали біля стадіону.

Наступного разу нічний кіноперегляд проходитиме в серпні, а третій і останній – у вересні. За фільми, які хочете подивитися наступного разу, ви можете вже голосувати на офіційних сторінках організаторів.

Loading...