Губернатор Волині зустрівся з німецьким благодійником

Із почесним громадянином Волині, німецьким благодійником, котрий очолює спілку «Мости в Україну» Карлом Германом Крогом зустрівся голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Джерело: Відомості

Зважаючи на те, що німецька спілка багато працює із обласним центром Волині, на зустрічі був присутній Луцький міський голова Микола Романюк, розповіли у відділі інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

Зауваживши, що пан Крог – людина, котра не один десяток років присвятила благодійній діяльності, Володимир Гунчик запевнив поважного іноземного гостя та членів німецької делегації: радий бачити всіх сьогодні й щоразу на теренах Волинської землі.

­ Від останньої нашої зустрічі ми подали багато інформації про ту допомогу, яку від вас отримуємо: допомогу від німецького Уряду та від звичайних людей, ­ підкреслив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області. – Ваш візит, пане Германе, ­ яскраве підтвердження того, що ця підтримка – жива.

Потому Володимир Гунчик наголосив наскільки важливою для українців і волинян зокрема є підтримка країн Європейського Союзу. Знаково, що допомога ця – і моральна, і фінансова, адже в нинішній ситуації остання державі потрібна не менше, аніж виважені політичні рішення.

­ Буквально позавчора країни ЄС надали України півтора мільярди євро та 150 мільйонів безповоротної допомоги, ­ констатував голова облдержадміністрації. – Ми прекрасно розуміємо, що за цими коштами – люди, їхні податки. Тому сказати: дякую – нічого не сказати!

Кількома словами Володимир Гунчик поінформував німецьку делегацію про розвиток волинського бізнесу, окремо зупинився на досягненнях тваринництва. Підкреслив також, що цьогоріч вперше за багаторічну історію краю волинський експорт перевищив імпорт.

Добре слово сказав і Карл Герман Крог, особливо наголосивши на тривалості співпраці з волинянами, котра налічує чверть століття.

­ Багато років ми йшли до того, аби між нашими регіонами налагодилися дійсно партнерські стосунки, ­ відзначив іноземний гість. – Нещодавно представники влади Ліппе прийняли рішення про визнання Луцька офіційним містом­партнером. Тож 5 та 6 вересня, коли німці святкуватимуть дні краю Ліппе, буде підписано угоду про партнерство.

Окрім того, пан Крог розповів: два тижні тому німці влаштували благодійний концерт, котрий присвятили пам’яті українських воїнів, які загинули в зоні проведення АТО. Участь у відповідній акції також узяли й творчі колективи СНУ ім. Лесі Українки. В результаті вдалося зібрати 3 тис. євро, які Карл Герман Крог передав Миколі Романюку. У відповідь Луцький міський голова повідомив: спрямує кошти громадській організації матерів та дружин вояків, які загинули в АТО.

На завершення зустрічі гостинні волиняни вручили почесному жителеві краю подарунки: Володимир Гунчик – видання творів Тараса Шевченка, а Микола Романюк – вишиванку.

Loading...