Луцьк відкриває туристичний сезон — 2015!

24-26 квітня 2015 року під гаслом «Назустріч відкриттям!» Луцьк відкриває туристичний сезон — 2015.

Джерело: Відомості

Протягом трьох днів лучани та гості міста дізнаються, що чекатиме їх в новому туристичному році у древньому Лучеську, а також зможуть відвідати низку цікавих заходів, спрямованих на популяризацію історичного, туристичного і культурно-мистецького потенціалу нашого міста. А КП «Центр туристичної інформації та послуг» запропонує нові тематичні екскурсійні маршрути містом і не тільки...

24 квітня о 13:00 в Центрі туристичної інформації та послуг (вул. Сенаторки Левчанівської, 2) відбудеться презентація «Єдиного квитка» Волинського краєзнавчого музею. Відтепер усі, хто скористається «Єдиним квитком», зможуть отримати 50-ти відсоткову знижку на відвідування Волинського краєзнавчого музею та ще трьох його відділів, зокрема Музею волинської ікони, Художнього музею та Музею історії Луцького братства.

Цього ж дня о 18:00 екскурсовод Центру туристичної інформації та послуг Анастасія Олексюк чекатиме усіх, хто прагне романтики, біля Замку Любарта, аби поділитися «Романтичними історіями Луцька». Ця тематична екскурсія розкаже про кохання князя Любарта до своєї дружини, любовні інтриги та драми Середньовічного Луцька, таємниці та пікантні подробиці з життя відомих, і не тільки, особистостей, улюблені місця для романтичних зустрічей та багато іншого.

25 квітня о 20:00 від Палацу культури міста Луцька розпочнеться театралізована екскурсія «Таємниці вулиці Богдана Хмельницького» (авторська розробка театру-студії «ГаРмИдЕр»). Під проводом хранителя історії Луцького Кликуна вулиця Богдана Хмельницького розгорне невідомі та неймовірно інтригуючі сторінки свого минулого. Її історичні споруди відкриють перед вами двері, а історичні постаті запросять пізнати найцікавіші віхи із життя нашого древнього Луцька. А ще Кликун обіцяє оживити міські символи – і теперішні, й ті, що канули в пітьму забуття.

26 квітня о 10:00 КП «Центр туристичної інформації та послуг» (вул. Сенаторки Левчанівської, 2) чекатиме на учасників міського квесту з однойменною назвою «Назустріч відкриттям!». Протягом п'яти годин учасники розв'язуватимуть ряд цікавих головоломок та загадок. Одне розв’язане завдання – один особливий «ключик». Переможцями стануть ті, хто збере найбільше «ключиків» за найкоротший проміжок часу. Організатори підготували для переможців цінні подарунки.

Цього ж дня для усіх охочих активного відпочинку у нашому місті відкриє свої двері другий пункт Луцького велопрокату, розташований за адресою: вул. Травнева, 2а, біля кафе здорової їжі «Оазис». А для бажаючих опанувати мистецтво велоїзди саме тут і тільки в цей день з 12:00 до 16:00 безкоштовно працюватиме велошкола, інструктори якої навчать впевнено сидіти у сідлі велосипеда, а також, в обов’язковому порядку, Правилам дорожнього руху для велосипедистів.

Завершальним заходом відкриття туристичного сезону стане благодійний концерт та показ документального фільму «Вільні люди», присвяченого сучасним кобзарям та лірникам, що відбудеться 26 квітня о 16:00 в Палаці культури міста Луцька. Стрічка оповідає, чим сьогодні живуть ті, хто є уособленням української музичної традиції — кобзарі та лірники, як вони інтегруються у сучасне українське суспільство. Після перегляду глядачі почують виступи кобзаря Ярослава Криська (м. Львів) та лірника Андрія Ляшука (м. Рівне).

Ці заходи розпочинають туристичний сезон у Луцьку, який обіцяє бути цікавим, насиченим і захопливим.

Також інформуємо, що протягом двох днів 24 та 25 квітня 2015 року 17 представників національних туроператорів перебуватимуть із візитом у Луцьку, аби ознайомитись із туристичним потенціалом нашого міста. Основна мета заходу – продемонструвати можливості Луцька як туристичного напрямку, зокрема, відкрити архітектурну та культурну спадщину міста, а також можливості туристичної інфраструктури для прийому туристів.

 

 

Loading...