У Луцьку збиралися ІТ-шники

У Луцьку збиралися ІТ-шники

Коворкінги у Луцьку, підняття рівня обізнаності лучан про сферу ІТ, зміни, які необхідно внести в навчальні програми у вузах та кооперування з метою спільної роботи – про все це говорили представники галузі під час своєї першої зустрічі.

Джерело: Відомості

Так, 28 січня у Луцьку відбулася перша неформальна зустріч Луцького ІТ-кластеру, темою якої стало знайомство представників ІТ-сфери міста. На захід прийшло майже 40 учасників: представники громадських та приватних організацій та журналісти, керівники компаній та фрілансери: SEO-шники, розробники сайтів та спеціалізованих систем. 

Один із засновників Луцького ІТ-кластеру Вадим Махомед розповів, що таке об’єднання ІТ–шників дасть можливість тісної співпраці всередині кластеру та аутсорсингу. Також він розказав про основні ідеї кластеру. Зокрема, йшлося про створення коворкінг-центру в Луцьку для роботи представників ІТ-сфери. Так, під час конференції 20 січня Костянтин Волков озвучив ідею створити у місті спеціальний простір для роботи, де могли би працювати спеціалісти ІТ-сфери.

Учора ж, Вадим Махомед зазначив, що такий коворкінг планують створити на базі СНУ імені Лесі Українки, оскільки ідею підтримало керівництво університету.

Під час зустрічі присутні вирішили сформувати вимоги сучасного ринку до освітніх програм та визначити, які знання необхідні для сучасного ІТ-шника.

На меті Луцького ІТ-кластеру також є створення попиту до ІТ у найменших — школярів. Окрім цього, луцькі ІТ-шники говорили про необхідність створення сайту кластеру, який уже знаходиться в розробці. З метою подальшого спілкування та підтримки спільних проектів луцькі ІТ-шники вирішили проводити зустрічі учасників Луцького ІТ-кластеру щомісяця. 

Loading...