ЗМІ: У Луганськ перекинули російську бронетехніку з окупованої грузинської бази

ЗМІ: У Луганськ перекинули російську бронетехніку з окупованої грузинської бази

Наприкінці грудня 2014 року в блозі Центру аналізу стратегій і технологій «bmpd» з’явилися фотографії російських бронеавтомобілів типу «Постріл», які згодом були розтиражовані низкою ЗМІ.

Джерело: Відомості

Команда «ІнформНапалму» дала можливість з більшою переконливістю підтвердити деякі раніше викладені припущення.

З’явилося кілька свіжих фотографій «Пострілів» з Луганська з характерним камуфляжним забарвленням, в тому числі з бортовим номером «300». З 2009 року машини цього типу фіксувалися в Грузії, на російських окупаційних військових базах в Абхазії і Самачабло (той же Цхінвальський регіон). Зокрема, на 4-й російській окупаційній базі в Цхінвалі «світилися» 4 одиниці з бортовими номерами «300», «301», «302» і «303» з ідентичним камуфляжем, які відносяться до розвідувального підрозділу, що має на озброєння комплекс розвідки БПЛА «Дозор». Представлені фотографії цхінвальських «Пострілів» відносяться до 2009-2012 рр., Надалі ці машини на 4-й військовій базі більше не світилися.

Як зазначає видання, можна припустити, що з початком формування в російських мотострілкових з'єднаннях так званих рот безпілотних розвідувальних апаратів, на озброєння стали надходити сучасні штатні засоби, а експериментальні і неефективні «Постріли» і «Дозори» були виведені зі складу озброєння і передані баз зберігання в РФ, звідки в подальшому були передані росіянами «ЛНР / ДНР».

Є й інше припущення. За наявною інформацією, з початком окупації Криму і з наступною концентрацією російських сил вторгнення на кордоні з Україною, у складі російського угруповання фіксувався підрозділ зі складу 4-ї військової бази, укомплектований особовим складом розвідувального батальйону і роти снайперів.

З урахуванням інформації про те, що наступом на Донбасі керує начальник штабу 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ Кузовлев, не слід виключати можливість присутності розвідників 4-ї військової бази на Донбасі. Хоча більше схиляємося до першої версії. 

Loading...