Атакувати Дебальцеве готові 2,5 тисячі бойовиків та російських військових

Атакувати Дебальцеве готові 2,5 тисячі бойовиків та російських військових

Протягом останньої доби російсько-терористичні війська продовжували накопичувати сили і засоби в районі Дебальцівського плацдарму.

Джерело: Відомості

Про це на своїй сторінці в Facebook написав координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук.

«За нашими даними, на різних ділянках плацдарму на даний момент ведуть бої 5 батальйонних тактичних груп (БТГ) противника (як мінімум одна з них укомплектована військовослужбовцями російських ВДВ), а також 3 зведені артилерійські групи. Крім того, в даному районі діють численні дрібні формування терористів, які мають на озброєнні окремі зразки важкого піхотного озброєння», — повідомив Тимчук.

Загальна чисельність формувань російсько-терористичних військ, які ведуть бої за Дебальцівський плацдарм, за даними «Інформаційного Спротиву», становить близько 2500 чоловік, до 35 танків, близько 50 бойових броньованих машин, до 50 одиниць ствольної артилерії (включаючи самохідні артилерійські установки), а також мінімум 22 одиниці реактивних систем залпового вогню.

Окрім цього, за словами Тимчука, в районі Дебальцевого противник відійшов на вихідні позиції і відновлює свій рівень боєздатності, зазнавши невдачі намагаючись прорватись через Троїцьке до Світлодарська.

«Відзначається перекидання через Стаханов в даний район поповнення бойовиків (до 12 одиниць автомобільної техніки, в основному криті армійські вантажівки, і близько 18 одиниць бронетанкової техніки). У районі Вуглегірська і по напрямку на Світлодарське водосховище противник продовжує накопичувати додаткові тактичні резерви, зберігаючи таким чином значний ударний потенціал своїх формувань», — підсумував народний депутат.

Loading...