Відтепер люстрованих генералів можна відновлювати на службі

Верховна Рада України дозволила відновлювати на службі люстрованих офіцерів вищого складу.

Джерело: Відомості

За законопроект про внесення змін до закону про очищення влади (№1841) щодо додаткових заходів із забезпечення обороноздатності держави проголосував 241 народний депутат. Повідомляє канал новин 24.

Верховна Рада ухвалила цей закон з поправками депутата Андрія Тетерука. Згідно з цими поправками, «закон буде діяти до прийняття основних поправок до закону про очищення влади».

Лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко під час обговорення законопроекту підкреслив, що його фракція підтримає закон, якщо він «буде стосуватися особливого порядку призначення керівників виключно військових підрозділів». За його словами, йдеться про Міністерство оборони, Генеральному штабі, Національної гвардії та прикордонній службі.

«Всі інші правоохоронні та інші органи не потрапляють під дію цього закону», — заявив Луценко.

Законопроектом передбачається, що міністр внутрішніх справ України, міністр оборони України, голова Служби безпеки України та керівники інших військових формувань мають право вносити мотивоване клопотання президенту України про незастосування заборони обіймати посади, за якими здійснюються заходи з очищення влади (люстрації), до осіб вищого офіцерського складу, які займають (займали) посади в органах внутрішніх справ, СБУ, Міноборони, Збройних силах України та в інших створених відповідно до законів військових формуваннях.

Нагадаємо, партія «Самопоміч» вважає за необхідним відновляти на службі військових генералів поіменно, аби не допустити ситуації, коли прикриваючись потребами війни, люстрації уникатимуть люди, котрі служили режиму Януковича. 

Loading...