Ватажки «ДНР» і «ЛНР» більше не хочуть «мінських переговорів»

«ЛНР» і «ДНР» відмовилися від участі в «мінських переговорах», доки безпосередньо президент України Петро Порошенко не призначить офіційних представників від української сторони.

Джерело: Відомості

Про це сьогодні заявив «глава ЛНР» Ігор Плотницький, передає УНН з посиланням на «Луганский информационный центр».

З його слів, призначення Києвом свого офіційного представника є першою і головною вимогою, озвученою під час зустрічі представників «ЛНР», «ДНР» та української влади під час зустрічі в Донецьку напередодні.

«У нас позиція з «ДНР» спільна. Будь-яка зустріч розпочнеться тільки після того, як Порошенко оголосить офіційного представника Києва, який буде вести переговори. Це наша вимога, без якого взагалі більше не буде ніяких зустрічей», — заявив Плотницький.

На думку Плотницького, Віктор Медведчук, що представляв українську сторону напередодні в Донецьку, а також другий президент України Леонід Кучма, який раніше брав участь в «мінських переговорах» не є офіційними представниками України і, відповідно, не уповноважені підписувати будь-які офіційні документи.

«Хто буде призначений, чи буде це одна людина або кілька, ми не знаємо. Для нас важливо щоб їх призначив офіційний Київ. Як тільки вони це зроблять, ми будемо готові працювати», — зазначив Плотницький.

«Наскільки я знаю, таке призначення можливе вже сьогодні, тому що Київ поспішає», — додав він.

Засідання контактної групи у Мінську між представниками України, Росії ОБСЄ та сепаратистами вже кілька разів відкладалася. 23 січня лідер угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, Олександр Захарченко заявив, що бойовики не вестимуть більше переговорів із Києвом про перемир’я. 

Loading...