Псевдоволонтерка збирала інформацію для терористів і вербувала людей

Зловмисниця була затримана контррозвідниками на гарячому під час виконання чергової вказівки терористів.

Джерело: Відомості

Служба безпеки України затримала 24-річну мешканку Харківської області, яка, підтримуючи тісні зв'язки з терористами, втерлася в довіру до волонтерів.

«За завданням бойовиків зловмисниця відвідувала місця дислокації підрозділів Збройних Сил України, де робила приховану фото- і відеозйомку української військової техніки, позицій особового складу, об'єктів життєзабезпечення», — повідомили в прес-центрі СБУ.

Зібрану інформацію спільниця терористів передавала ватажкам бандформувань, які використовували відомості для обстрілів сил АТО, організації диверсій в мирних містах.

Крім того, зловмисниця адмініструвала кілька груп сепаратистської спрямованості в соціальних мережах. Зокрема, поширювала інформацію про диверсії і терактах, скоєних терористичною групою т.зв. харківських партизан і закликала наслідувати їхній приклад.

Також через організовані нею спільноти в соцмережах псевдоволонтер збирала кошти для бойовиків, організовувала придбання для них технічних засобів і камуфляжного одягу, вербувала людей в незаконні збройні формування.

«Вона була затримана контррозвідниками СБУ на гарячому під час виконання чергової вказівки терористів — зйомки на мобільний телефон місця тимчасової дислокації військової бронетехніки. У пам'яті телефону виявлені електронні адреси, на які спільниця терористів відправляла відзняті кадри», — йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в квартирі затриманої вилучили бойову гранату, матеріали прихованої відеозйомки, мікрофон далекої дії, агітаційні матеріали антиукраїнського змісту.

Затриманої оголошено про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Слідство триває.

Loading...