Усі глави Церков засудили криваву трагедію в Маріуполі

Глави християнських конфесій України засуджують обстріл бойовиками мирних жителів Маріуполя і закликають світову спільноту до належної реакції на останні події на сході України.

Джерело: Відомості

«Вчора в результаті терористичного акту в Маріуполі загинуло близько 30 мирних жителів, як і гинули люди в інших районах Донбасу. Ми молимося, щоб Господь простив їм усі вільні та невільні гріхи і прийняв їх, як непорочну жертву, тому що ці люди ні з ким не ворогували. А тих, хто піднімає руку на брата свого, нехай Господь врозумить, дасть їм серцевий мир і відновить любов до Бога і до ближнього», — сказав предстоятель Української православної церкви (Московського патріархату) митрополит Онуфрій (Березовський) після літургії в неділю, повідомляється на сайті УПЦ (МП). 

У свою чергу глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) засудив останні «криваві провокації» на Донбасі і закликав світ «засудити кремлівський тероризм» на сході України.

«Те, що відбулося в Маріуполі, — жахлива трагедія, умисне вбивство терористами мирних жителів. Ми співчуваємо рідним загиблих, співчуваємо пораненим, всім жителям Маріуполя, які пережили один з найгірших днів в новітній історії свого міста… Ми молимося за перемогу над агресором і встановлення на Донбасі, який є українською землею, справедливого світу», — цитує главу УПЦ-КП сайт Церкви.

Глава Української греко-католицької церкви верховний архієпископ Києво-Галицький Святослав (Шевчук) висловив співчуття рідним і близьким загиблих в Маріуполі і слова підтримки постраждалим.

«Глава УГКЦ закликав міжнародне співтовариство допомогти Україні встановити мир на нашій землі, а волонтерів, міжнародні благодійні організації — якомога швидше надати всю необхідну допомогу постраждалим», — йдеться в повідомленні на сайті УГКЦ.  

Loading...