На Дніпропетровщині продовжують ловити диверсантів з пластидом

СБУ стверджує, що в банду диверсантів входили колишній співробітник відділу Інтерполу в Дніпропетровській області Дмитро Бик і його двоюрідний брат.

Джерело: Відомості

У Дніпропетровській області Служба безпеки України знешкодила диверсійну групу, яка готувала терористичні акти на території регіону за завданням спецслужб РФ.

До складу групи входило п'ятеро жителів Дніпропетровська. Групу очолював колишній співробітник «Укрбюро Інтерполу», який мав досвід бойових дій в ряді «гарячих точок» світу. Встановлено, що ватажок диверсантів є двоюрідним братом затриманого СБУ «№3» — колишнього керівника департаменту контррозвідки Бика.

Таку інформацію розмістив прес-центр СБУ на офіційному сайті відомства.

Група пройшла тренінги та інструктажі за зверненням з вибухівкою, організацією так званих протестних рухів і партизанських методів боротьби у місті Бєлгород Російської Федерації.

Диверсанти виїжджали до Москви, Краснодару і в анексований Росією Крим для отримання завдань та інструктажів від співробітників російських спецслужб.

За вказівками кураторів група готувала підпали і підриви будинків військових комісаріатів, судів. Зокрема, вони планували використовувати начинений вибухівкою автомобіль. Вартість автомобіля було також враховано в кошторисі, переданому російському замовнику.

Для нагнітання страху в регіоні зловмисники розробляли викрадення військового комісара і одного з обласних чиновників. Гроші за вчинення злочину диверсанти мали отримати після надання відеозвіту представникам російських спецслужб.

Під час обшуків у членів групи співробітники СБУ вилучили 300 грамів пластиду, електродетонатори, матеріали антиукраїнського змісту.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Loading...