Майже 70% жителів Краматорська і Слов’янська за український Донбас

Майже 70% жителів Краматорська і Слов’янська підтримують те, щоб Луганська і Донецька область залишилися у складі України.

Джерело: Відомості

Про це під час круглого столу повідомив директор фірми Ukraine sociologic servis» Олександр Вишняк, передає УНН.

Експерт поінформував, що соціологічна служба Центру ім.Разумкова спільно із «Ukraine sociologic servis» провели опитування місцевого населення Слов’янська і Краматорська, які були звільнені силами АТО.

«Майже 70% населення у Краматорську і практично стільки ж у Слов’янську сказали, що Донбас має залишатися частиною України. За незалежність «ЛНР» виступило 12% жителів у Краматорську і 3% — у Слов’янську. А те, щоб східні регіони стали частиною Росії, підтримало 4% у Краматорську і 6% у Слов’янську», — поінформував Вишняк.

Експерт зазначив, що близько 60% мешканців у Краматорську орієнтовані на Україну і близько чверті місцевого населення є проросійсько і сепаратистсько налаштованими.

Вишняк підкреслив, що на Сході більшість людей також підтримують українську армію.

«У Краматорську понад 60% вважають, що українська армія у цих містах має чи залишатися назавжди, чи знаходитися до тих пір, поки ситуація не стабілізується. Водночас 27% населення у Краматорську і 36% у Слов’янську вважають, що їм (військовим) краще піти», — розповів експерт.

Вишняк також додав, що у Краматорську ситуація в цілому краща, ніж у Слов’янську, оскільки це місто і в мирний час не входило у депресивну зону, і до того ж там не було таких сильних бойових дій та інтенсивних обстрілів, як у Слов’янську. 

Loading...