Ситуація в зоні АТО: Бойовики продовжують обстріл аеропорту, частина терористів покидає Донецьк

Ситуація в зоні АТО: Бойовики продовжують обстріл аеропорту, частина терористів покидає Донецьк

У районі Донецького аеропорту підрозділи російсько-терористичних військ продовжують вести обстріл позицій українських військ, прагнучи спровокувати українських військових на відповідь вогонь.

Джерело: Відомості

Обстріли велися в основному зі стрілецької зброї. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив координатор групи Інформаційний опір Дмитро Тимчук.

Також в районі Пісків і південніше цього населеного пункту (район н.п.Красногоровка) протягом останньої доби бойовиками здійснювалися інтенсивні обстріли зі стрілецької зброї з нетривалими інтервалами.

«У даних районах стрілянина велася по порожніх будов і руїн, не зайнятим українськими військовослужбовцями, і знаходяться або в нейтральній смузі, або безпосередньо на позиціях самих бойовиків. Мета ведення тривалого інтенсивного вогню невідома», — повідомляє експерт.

За словами Тимчука, у Петровському районі Донецька, після істотного нарощування в ньому чисельності «легітимних бойовиків» «ДНР» (підлеглих керівництву терористів на чолі з Захарченком), спостерігається різке зниження активності інших бандформувань.

«Місцеві бойовики, які раніше не підпорядковувалися «ДНР», або переходять в терористичні групи «під юрисдикцією» Захарченка, або залишають Донецьк. Підрозділи російських «козаків», які раніше діяли в даному районі міста, вирушили в бік Шахтарська», — йдеться в повідомленні.

«На південь від Донецька триває перегрупування зосереджених на флангових позиціях Старогнатівське плацдарму формувань бойовиків і підрозділів російських найманців. На даний момент від дій наступального характеру на цій ділянці противник відмовився, найбільш боєздатні підрозділи відведені вглиб оперативної побудови. На передньому краї залишаються тактичні групи з місцевих терористів, погано навчені, оснащені і збройні. Тим не менше, дані групи ведуть обстріли позицій українських військ (втім, не відрізняються особливою ефективністю). Диверсійно-розвідувальні групи (ДРГ) противника на цій ділянці також являють собою результат швидше якоїсь імпровізації, ніж ефективно організований вид розвідувальної діяльності (раніше, в період перебування в першій лінії підрозділів регулярної армії РФ, тактична розвідка в даному районі була організована за всіма правилами)», — пише Тимчук. 

Loading...