Укрпошта більше не відправлятиме пошту до окупованих міст у зоні АТО

Укрпошта більше не відправлятиме пошту до окупованих міст у зоні АТО

З 27 листопада державне підприємство «Укрпошта» зупиняє приймання і доставку поштових відправлень на територіях Донецької та Луганської областей, які не контролюються українською владою.

Джерело: Відомості

Про це повідомляє прес-служба підприємства. 

У Донецькій області пересилання пошти не здійснюватиметься: у містах обласного значення Донецьк, Докучаєвськ, Горлівка, Єнакієве (крім м.Вуглегірськ), Жданівка, Кіровське, Макіївка, Сніжне, Торез, Харцизьк (у т.ч. Зугрес), Шахтарськ, Ясинувата, та населених пунктів, підпорядкованих цим міським радам.

У населених пунктах у районах: Амвросіївський, Новоазовський: с. Піонерське, с. Приморське, с. Комінтернове, с. Водяне, с. Заїченко, с. Широкине, с. Бердянське, с. Павлопіль, с. Пищевик, с. Черненко, с. Лебединське, с. Сопине, Старобешівський, Шахтарський.

У Луганській області приймання поштових відправлень не здійснюватиметься у містах обласного значення: Луганськ, Алчевськ, Антрацит, Брянка, Кіровськ, Красний Луч, Краснодон, Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ, Стаханів, та населених пунктах, підпорядкованих цим міським радам.

У населених пунктах у районах: Антрацитівський, Краснодонський, Лутугинський, Перевальський, Свердловський, Слов'яносербський (межі району встановлені відповідно до постанови ВРУ від 07.10.2014 № 1692-VII про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області).

До таких заходів «Укрпошта» вдається на виконання Указу президента про введення в дію рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях», а також розпорядження Кабміну «Про затвердження переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження».

У разі необхідності відправлення пошти споживачам, що проживають у названих населених пунктах, радять їхати до підконтрольних українській владі населених пунктів. А у разі необхідності відправлення до захоплених міст кореспонденції, можна відправити у найближчий вільний від бойовиків населений пункт «до запитання».

Окрім того, у зв'язку з активним веденням бойових дій не здійснюється приймання поштових відправлень до м. Авдіївка, населених пунктів Тельманівського та Ясинуватського районів Донецької області. Частково забезпечується надання послуг поштового зв'язку у м. Дебальцеве Донецької області та м. Попасна Луганської області.

Відправити у ці міста можна тільки реєстровані поштові відправлення, обов'язково вказавши номер телефону адресата. 

Loading...