2550 українських бійців отримали статус учасника бойових дій

Відповідне рішення було прийнято на засіданні міжвідомчої комісії з питання надання статусу учасника бойових дій.

Джерело: Відомості

2550 учасників антитерористичної операції отримали статус учасника бойових дій. Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це повідомив голова Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні міжвідомчої комісії з питання надання статусу учасника бойових дій. Всього станом на понеділок було проведено 6 засідань комісії.

«Статус учасника бойових дій було надано 2550 людям», — сказав Дерев'янко.

При цьому всього в міжвідомчу комісію було направлено 3552 особистих справи громадян, що претендують на отримання статусу учасника бойових дій.

Комісія розглянула 2608 справ, 58 з яких відправила на доопрацювання. За словами Дерев'янка, причиною відправки деяких справ на доопрацювання було надання неповного пакету документів.

Найчастіше відсутнє підтвердження від Антитерористичного центру при Службі безпеки України про участь громадянина в АТО або довідка про відрядження в зону АТО.

Також Дерев'янко підкреслив, що комісія не прийняла рішення про відмову в жодній з розглянутих нею справ, а в разі виявлення неточностей тільки направляла справи на доопрацювання.

Loading...