У Дніпропетровську затримали банкоматних кеш-треперів

У результаті спільної операції Служби безпеки банку та міліції 17 листопада було затримано на місці злочину двох шахраїв.

Джерело: Відомості

Клієнти ПриватБанку допомогли затримати шахраїв, які, використовуючи нехитрі способи блокування банкоматів, намагалися отримати готівку замість власників карток. Як повідомила Служба безпеки банку, 17 листопада через спеціальну гарячу SMS-лінію банку надійшла інформація від клієнтів про встановлені накладки на банкомати в Дніпропетровську. Під час перевірки співробітниками Служби безпеки ПриватБанку інформація підтвердилася.

«Сьогодні в Україні поширений такий спосіб банкоматного шахрайства, як кеш-трепінг: коли щілину для видачі готівки в банкоматі злочинці заклеюють скотчем або блокують іншими способами. При цьому клієнт, який намагається зняти гроші через банкомат, не може їх отримати. У такому разі рекомендуємо не відходити від банкомата, зателефонувати в банк на номер 3700 і повідомити про проблему. Допомогу буде надано, – говорить керівник Служби безпеки ПриватБанку Станіслав Крижановський. – Ми розповідаємо про такі хитрощі шахраїв усім клієнтам, і тепер більшість власників карток допомагають нам оперативно затримувати шахраїв».

У результаті спільної операції Служби безпеки банку та міліції 17 листопада було затримано на місці злочину двох шахраїв – 50-річного чоловіка та його 43-річна подруга, жителі Дніпропетровська. У них вилучено накладки та 400 грн, що вдалося отримати шахраям. Шкоду власникам пластикових карток відшкодовано. За фактом шахрайства проводиться кримінальне провадження. Шахраям загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років.

Loading...