Кличко пообіцяв створити благодійний фонд для відновлення кінотеатру «Жовтень»

На засіданні розглядалося питання щодо якнайшвидшої реставрації кінотеатру «Жовтень», приміщення якого постраждало від пожежі, та відновлення його роботи.

Джерело: Відомості

У Києві буде створений благодійний фонд для реставрації кінотеатру «Жовтень». Про це сказав мер Києва Віталій Кличко під час зборів депутатів Київради у Колонній залі КМДА, повідомили у прес-службі посадовця.

На засіданні розглядалося питання щодо якнайшвидшої реставрації кінотеатру «Жовтень», приміщення якого постраждало від пожежі, та відновлення його роботи.

«Кінотеатр «Жовтень» повинен залишатися одним з центрів кінематографії та одним з культурних центрів нашої столиці. Будь-які спроби перепрофілювання кінотеатру будуть припинені, — наголосив Віталій Кличко. — Ми ініціюємо створення благодійного фонду «Відновимо разом». Очолити цей фонд пропонуємо директору кінотеатру Людмилі Горделадзе», — зазначив Київський міський голова.

Кличко дав доручення Департаменту фінансів КМДА також знайти джерела для фінансування робіт по відновленню кінотеатру «Жовтень».

«Наше завдання — зберегти кінотеатр та надати йому нове життя, і зробити ми це можемо тільки разом. Ми повинні гарантувати киянам, що «Жовтень» буде збережений, а його діяльність — поновлена у найкоротші терміни», — сказав мер Києва.

Кличко запропонував депутатам Київради звернутися до ГПУ та МВС з вимогою термінового розслідування факту навмисного підпалу кінотеатру. «Виконавці цього жахливого вчинку повинні відповідати перед законом та всією столичною громадою», — наголосив міський голова.

Також мер Києва запропонував звернутися до МВС з вимогою розробки програми щодо підвищення рівня безпеки у громадських закладах Києва. 

Loading...