У столичній прокуратурі люструють понад 120 працівників

Лише один співробітник прокуратури написав заяву за власним бажанням, не чекаючи вступу в силу закону про люстрацію.

Джерело: Відомості

У прокуратурі м. Києва, як ні в якій іншій регіональній, під дію закону Про очищення влади підпадає більше 120 осіб. Про це повідомив прокурор Києва Сергій Юлдашев, передає УНН.

Він зазначив, що тільки в столичній прокуратурі під дію цього закону потрапляють прокурори районного рівня та їх заступників. «В інших регіонах такого немає», — підкреслив прокурор.

Юлдашев також повідомив, що лише один співробітник прокуратури написав заяву за власним бажанням, не чекаючи вступу в силу закону про люстрацію.

«Буквально тиждень тому я звільнив чотирьох людей з прокуратури Києва, виконуючи цей закон. Хоча у душі був не згоден з цим рішенням, оскільки знав, що діяльність цих людей жодним чином не пов’язана з узурпацією влади Януковичем», — сказав Юлдашев.

На переконання прокурора Києва, закон про люстрацію треба було приймати 23 роки тому, але раз цього не сталося тоді, то не можна йти радянським шляхом колективної відповідальності.

«Кожна справа має бути розглянута персонально. Давайте бути європейцями, а не говорити про це. Насправді, люстраційний досвід Європи був мінімально використаний в даній редакції закону. На мій погляд, повинен бути орган, який розгляне під збільшувальним склом роботу кожного прокурора», — наголосив Юлдашев.

Нагадаємо, на виконання вимог Закону України «Про очищення влади» сьогодні з органів прокуратури України звільнено 132 прокурорсько-слідчих працівника. Надалі, згідно з цим законом, з органів прокуратури планують звільнити ще 450 працівників.

Loading...