Ректор Донецького медичного університету відмовився служити самозваній ДНР

Думанський підкреслює, що звертається до колег і студентів у «непростий час, коли вирішується доля не тільки Донецького національного медичного університету, а й всієї держави».

Джерело: Відомості

Ректор Донецького національного медичного університету ім. Горького Юрій Думанський відмовився служити самозваній ДНР. Про це він заявив у зверненні до колег-викладачів і студентів напередодні конференції трудового колективу ДонНМУ, яка 24 жовтня буде вирішувати питання про організацію роботи університету в 2014-2015 навчальному році. Текст звернення розміщений на офіційному сайті університету. 

Думанський підкреслює, що звертається до колег і студентів у «непростий час, коли вирішується доля не тільки Донецького національного медичного університету, а й всієї держави».

Думанський нагадує, що в даний час медуніверситет знаходиться на території, непідконтрольній Україні, у зв'язку з чим керівництво держави на рівні Кабінету Міністрів рекомендувало профільним міністерствам перевести всі ВУЗи, що знаходяться в цій зоні, за межі проведення АТО.

«Я як ректор, не можу погодитися з тим, що наш університет буде підпорядкований уряду ДНР, отримуватиме там зарплату, вручати невизнані дипломи. До речі хочу зауважити, що така робота відповідними органами ДНР вже активно ведеться. У нас вилучили гербову печатку, статутні документи, дали вказівку до 30.10.2014 відкрити нові бухгалтерські рахунки і терміново переоформити всі юридичні документи», — констатує Думанський.

Він також відзначає, що «у ВУЗі реально залишилося близько 1500-1700 студентів з майже 6000».

«Отже в цьому випадку стане питання про скорочення більшості кафедр та порядку 70% співробітників, тому що кількість ставок визначається кількістю тих, хто навчається», — відзначає Думанський. При цьому він повідомляє, що університет вже покинули цілий ряд завідуючих кафедр та співробітників.

«Найбільше в цій ситуації мене хвилює майбутнє наших студентів і доля наших співробітників одного з кращих університетів України. Ще раз хочу підкреслити, що я ніколи не піду на компроміс зі своєю совістю. Я є і завжди буду громадянином України», — резюмував ректор ДонНМУ. 

Loading...