Держкіно заборонило російські фільми «Кадетство» та «Морпіхи»

Фільми розглядалися на підставі подання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення і звернення телеканалів.

Джерело: Відомості

Державне агентство України з питань кіно, продовжуючи експертну оцінку фільмів російського виробництва на предмет загрози національним інтересам України, ухвалило рішення не видавати (або скасувати) прокатне посвідчення 7 стрічкам. Про це повідомили у прес-службі агентства, передає УНН.

На підставі Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року N 1315 Експертна комісія з питань розповсюдження і демонстрування фільмів в чисельності з 23 експертів надала експертну оцінку наступним фільмам: Кадетство, Гончі, Слідчий комітет, Спецназ, Десантура, Морпіхи і Військова розвідка. Фільми були заборонені для кіно-телепоказу, публічного комерційного відео і домашнього відео на території України.

Фільми розглядалися на підставі подання Національної ради з питань телебачення та радіомовлення і звернення телеканалів.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко пояснив: «Держкіно продовжує аналізувати фільми, виробництва Російської Федерації. І зважаючи на ситуацію з агресією Росії на Півдні та Сході України та на громадську думку, до якої ми не можемо не дослухатися, а також на вимогу самих військових, які беруть участь в АТО і загалом суспільства, ми вирішили, що некоректно зараз буде демонструвати на українських телеканалах ті російські фільми, в яких має місце відверта пропаганда, на кшталт звеличення силових структур Росії та самої Росії. Щодо цього ми і надалі будемо моніторити ринок».

Loading...