Українських студентів, які позували з прапором УПА, поляки звинуватили у фашизмі

Українських студентів, які позували з прапором УПА, поляки звинуватили у фашизмі

Прокуратура Перемишля підозрює українських студентів у «пропаганді фашизму та розпалюванні міжнаціональної ворожнечі».

Джерело: Відомості

Поки триває розслідування, українських студентів можуть позбавити «карти поляка» та виключити з університету в Перемишлі, повідомляє ZN.UA.

Після того, як світлина українців з червоно-чорним прапором з’явилася в Інтернеті, до міліції Польщі надійшло кілька заяв, на основі яких і було порушено справу, розповів головний прокурор Перемишля Марк Охира.

Прокуратура перевірить, чи справжні «карти поляка» в українських студентів. Документи дозволяють їм вчитися в Польщі безкоштовно. Але якщо вони фальшиві, за це може бути порушена нова справа за підробку документів.

У цей же час, у четвер Східноєвропейський університет в Перемишлі розгляне питання про виключення українських студентів. Самі підозрювані, чиї імена не розголошуються, кажуть, що не хотіли когось образити і «не збиралися пропагувати фашизм». Студенти пояснили, що знімком з червоно-чорним прапором хотіли тільки висловити підтримку Україні.

Відзначимо, польські націоналісти деколи теж ведуть себе не дуже дружелюбно щодо України. Зокрема, нещодавно прикордонники України затримали націоналістів з Польщі, які їхали воювати за «ДНР». 

Loading...