Реформа МВС: українська «міліція» стане «поліцією»

«Міліція – є рудиментом радянської епохи і означає «озброєне народне ополчення».

Джерело: Відомості

Українську міліцію в рамках реформи МВС перейменують у поліцію. Про це йдеться у презентації міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо реформування відомства, передає УНН.

«Міліція – є рудиментом радянської епохи і означає «озброєне народне ополчення». Натомість поліція – це професійний державний правоохоронний орган, покликаний забезпечувати правопорядок, уникаючи каральних функцій», — йдеться у презентації.

Також зазначається, що створення Національної поліції супроводжуватиметься реорганізацією та поєднанням функцій окремих служб, зокрема ГУБОЗу, Транспортної міліції, Ветеринарної міліції та міліції у справах дітей. Це дозволить зменшити кількість правоохоронців з 376 до 222 осіб на сто тисяч осіб населення.

За словами Авакова, в рамках реформи відомства будуть утворені ограни виконавчої влади, діяльність яких координуватиметься МВС, зокрема Національної поліції, Національної гвардії, Державної міграційної служби, Держприкордонслужби та Державної служби з питань надзвичайних ситуацій. 

Loading...