Двох військових за відмову служити на Донбасі арештували на півроку

Окрім правової такі дії військовослужбовців отримують і моральну оцінку.

Джерело: Відомості

Артемівським міськрайонним судом Донецької області до 6 місяців арешту на гауптвахті засуджено двох військовослужбовців однієї з військових частин, дислокованих на Донеччині. Про це повідомили у прес-службі Військової прокуратури Південного регіону України, передає УНН.

Вказані військовослужбовці визнані винними у тому, що усвідомлюючи протиправний характер своїх суспільно небезпечних дій, діючи умисно, ігноруючи встановлений порядок проходження військової служби, в умовах бойової обстановки відкрито відмовилися від несення обов’язків військової служби в місці розташування військового підрозділу.

Окрім правової такі дії військовослужбовців отримують і моральну оцінку.

Усталена практика притягнення винних осіб за вчинення вказаних злочинів до кримінальної відповідальності свідчить, що і у військових колективах їм дається рішучий осуд.

Зазначимо, військовою прокуратурою станом на початок вересня було відкрито 143 кримінальних провадження стосовно «самоволки» і 62 щодо дезертирства.

У 2014 році військовою прокуратурою Центрального регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 413 військових злочинів.

Loading...