Суд заарештував 16-річного юнака, який калічив міліцію ланцюгом під Радою

Про це у Фейсбуці повідомив радник очільника МВС України Антон Геращенко.

Джерело: Відомості

Міліція затримала, а суд заарештував на два місяці на період слідства 16-річного жителя Новограда-Волинського, який під час заворушень розмахував ланцюгом і завдавав каліцтва працівникам міліції, що охороняли Верховну Раду під час заворушень в минулий вівторок. Про це у Фейсбуці повідомив радник очільника МВС України Антон Геращенко.

«На думку лідера однієї з шанованих партій, міліція як завжди не права — знущається над дитиною-інвалідом, яка ходить у корсеті, майже сліпим. На відео хлопець у зеленій куртці показує чудеса майстерності володіння ланцюгом і нанесення нею ударів по працівникам міліції (мусорам поганим). Цікаво, лідер партії перед своїм виступом по ТБ бачив відео, де цей юнак обертає ланцюг так, що мало не збирається злетіти?» — наголосив Геращенко.

«П.С. Може треба прийняти закон, по якому по вівторках і п'ятницях міліціонерів, що охороняють порядок навколо Верховної Ради, можна бити ланцюгом, кидати в голови цеглу для розваги, і за це ніякого покарання не буде? Або давайте приймемо Закон про поведінку рольових ігор — зіткнення протестуючих, яким не вистачає адреналіну з міліцією на пам'ятних місцях? Чи може давайте припиняти цей безглуздий процес взаємної ненависті і взаємознищення?» — зазначив він.

«П.П.С. Кримінальна відповідальність за статтею Хуліганство настає з 14 років. Махальщику ланцюгом — 15 років і 11 місяців. Суд йому швидше за все дасть умовний термін», — резюмував радник міністра.

Нагадаємо, під стінами ВР 14 жовтня сталася сутичка мітингувальників та правоохоронців. Як повідомили у міліції загалом під час мітингу постраждали 15 міліціонерів. У свою чергу правоохоронці затримали близько 50 мітингувальників.

Loading...