Депутати не дозволил учасникам АТО проголосувати на виборах

Депутати не дозволил учасникам АТО проголосувати на виборах

Жоден із двох законів не набрав необхідної кількості голосів.

Джерело: Відомості

Рада відмовилася забезпечити учасникам АТО можливість проголосувати на виборах. Жоден із двох законів не набрав необхідної кількості голосів. 

214 голосів набрав проект закону № 5157-1 про внесення зміни до закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо забезпечення реалізації конституційних виборчих прав учасників антитерористичної операції на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 р.

Як ідеться в пояснювальній записці, метою законопроекту є забезпечення реалізації виборчих прав військовослужбовців та осіб начальницького або рядового складу, які перебувають за межами постійної дислокації військових частин (формувань) у зв'язку з виконанням ними завдань за призначенням у місцях тимчасового перебування підрозділів у зв'язку з проведенням антитерористичної операції, на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.

Для реалізації зазначеної мети передбачається:

- включення таких виборців до уточнених списків виборців на звичайних виборчих дільницях у день голосування за поданням командирів відповідних підрозділів у порядку, встановленому Центральною виборчою комісією;

- для таких виборців, які не можуть проголосувати у приміщенні для голосування, дільнична виборча комісія, по можливості, забезпечує їм голосування за місцем перебування (в районах тимчасового розташування військових частин (підрозділів), базових таборів, блокпостів). При цьому голосування виборців за місцем перебування організовується в порядку, встановленому Центральною виборчою комісією;

- для таких виборців документом, що підтверджує громадянство України і є підставою для отримання виборчого бюлетеня і який може бути використаний на звичайній виборчій дільниці, є паспорт громадянина України, службове посвідчення або військовий квиток.

Зазначимо, що представники добровольчих батальйонів під Радою вимагають надати їм можливість взяти участь у виборах. 

Loading...