Гелетей пояснив, чому не хоче розповідати про «Іловайський котел»

Міністр зазначив, що про дійсний стан речей під Іловайськом знає лише кілька людей, і ця інформація йде під грифом секретності.

Джерело: Відомості

Міністр оборони України Валерій Гелетей пояснив, чому не відповідав на запитання на вчорашньому засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо розслідування подій в Іловайську.

Про це він заявив сьогодні на зустрічі з волонтерами, передає Еспресо.TV.

Міністр зазначив, що про дійсний стан речей під Іловайськом знає лише кілька людей, і ця інформація йде під грифом секретності.

Разом з тим, Гелетей зазначив, що не хотів оприлюднювати цю інформацію політикам, «тому що не йме віри, що вони не поїдуть до Москви і не почнуть розповідати», а також через присутність на засіданні ТСК російських ЗМІ.

«Російське телебачення тикалося, очікувало, що я розповім що в нас було там», — сказав міністр.

Він зазначив, що Іловайськ не був ціллю Путіна – він планував за три дні захопити всю Донецьку і Луганську області, однак сили АТО зупинили російські війська.

На його думку, зараз путінські найманці намагаються робити все, щоб росла недовіра українців до керівництва Міноборони.

Нагадаємо, вчора керівники Міноборони та Генштабу на засіданні ТСК щодо трагедії в Іловайську відмовилися надавати свідчення щодо проведення цієї операції, посилаючись на секретність інформації та присутність російських ЗМІ.

Після тривалих сварок в ТСК Гелетей встав і покинув засідання ТСК.

Loading...