Терористи атакували мешканців Дебальцевого з російських «Тюльпанів»

Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Джерело: Відомості

У зоні АТО бойовики не припиняють обстріли силовиків та населених пунктів, де мешкає мирне населення – Дебальцеве на Донеччині проросійські найманці обстріляли з самохідних артилерійських установок «Тюльпан». Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. 

За його словами, кількість бойовики посилили обстріли житлових кварталів на Донбасі. Так, вчора вони з «Градів», встановлених у Кіровському, бомбили Донецьк, Єнакієве та Троїцьке.

Використовують найманці і 240-міліметрові самохідні артилерійські установки «Тюльпан», отримані від Росії. Їх застосовували зокрема для обстрілів житлових кварталів Дебальцевого.

Не припинявся вогонь і у бік позицій українських військових. Бойовики двічі намагалися штурмувати Донецький аеропорт і громили його снарядами «Градів». Силовикам вдалося успішно відбити всі напади.

Також учора найманці тричі обстріляли з мінометів та стрілецької зброї опорний пункт ЗСУ поблизу села Рідкодуб Шахтарського району та безуспішно намагалися його захопити. П'ять разів з артилерії найманців були обстріляні позиції сил АТО неподалік Нікішиного. 

Loading...