На Донбасі нині воюють 34 добровольчі батальйони

На Донбасі нині воюють 34 добровольчі батальйони

У нас зараз 34 батальйони, сформованих на добровольчій основі. Звичайно, скрізь є свої нюанси.

Джерело: Відомості

Нині на Донбасі участь у бойових діях приймають 34 добровольчих батальйони, один упродовж війни вже був розформований. Про це в інтерв’ю виданню «Форбс» повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє УНН.

«У нас зараз 34 батальйони, сформованих на добровольчій основі. Звичайно, скрізь є свої нюанси. Один з батальйонів ми розформували, хоча він брав участь в боях, мав загиблих і поранених. Там відбулися незворотні процеси, за які потрібно карати: мародерство, відсутність дисципліни. Перше дискредитує армію, друге веде до втрат. Ми зупиняємо подібні прояви, хоча за всіма встежити непросто», — зазначив міністр.

Він спростував поширену у багатьох ЗМІ (в т.ч. іноземних) інформацію про те, що бійці батальйону «Азов» використовували на прапорах і шевронах символіку, яка викликає асоціації з нацистськими символами.

«Ця емблема — в тому числі і емблема Нобеля. У багатьох європейських містах цей знак можна побачити на гербах міст. Так, більшість з присутніх в батальйоні «Азов» хлопців мають своє сприйняття світу. Але хто вам сказав, що ви можете їх судити? Не забувайте, що зробив батальйон «Азов» для країни. Згадайте про звільнення Маріуполя, бої під Іловайськом, останні атаки в Приазов'ї. І всякий, хто скаже мені, що ці хлопці проповідують нацистські погляди, носять свастику і так далі, — відверто бреше і займається дурницею», — зазначив Аваков. 

Loading...