Улітку в «Артеку» побувало вдвічі менше дітей, ніж торік

Улітку в «Артеку» побувало вдвічі менше дітей, ніж торік

Міжнародний дитячий центр «Артек» підбив підсумки своєї роботи.

Джерело: Відомості

Дитячий центр «Артек» в анексованому Криму прийняв 5,1 тис дітей. Це удвічі менше, ніж влітку минулого року. Така інформація міститься в прес-релізі центру, який розміщений на сторінці «Артека» на «Фейсбуці».

«На мій погляд, співробітники «Артека» відмінно впоралися зі своїм завданням у складних умовах нинішнього етапу. У певному сенсі ми виступили навіть краще Криму з точки зору туризму. Цього літа на півострові відпочили 2 400 000 осіб (у 2013 — 6 мільйонів), «Артек» прийняв лише в половину менше дітей, ніж торік», — зазначив керівник «Артека» Олексій Каспржак.

За даними дитячого центру, «Артек» провів влітку п'ять змін. Діти приїхали з 15 країн: Білорусі, Великобританії, Німеччини, Об'єднаних Арабських Еміратів, Іспанії, Казахстану, Латвії, Молдови, Нідерландів, Росії, Таджикистану, України, Франції, Швейцарії та Швеції.

«Артек» відкрито 16 червня 1925 року. Зараз в його складі 10 таборів.

Росія планує витратити на модернізацію «Артека» 21 мільярд рублів до 2020 року — саме така сума закладена в федеральній цільовій програмі розвитку Криму. Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв в червні доручив Міністерству науки Росії за півроку розробити програму розвитку «Артека».  

Loading...