Півтисячі тіл українських військових досі неопізнані

Прийнято рішення про створення єдиної бази даних ДНК-експертиз, що дозволить значно пришвидшити пошук та гарантувати родичам загиблих безоплатне проведення ДНК-експертиз.

Джерело: Відомості

На даний час у закладах судово-медичної експертизи чотирьох прилеглих до зони проведення АТО областей знаходяться більше тисячі тіл загиблих, 552 з яких досі не є ідентифікованими.

Про це сьогодні повідомив заступник голови Дніпропетровської обласної адміністрації Святослав Олійник під час розширеного засідання координаційного центру з допомоги постраждалим у зоні АТО, передає Еспресо.TV.

При цьому він наголосив, що ця проблема потребує негайного вирішення.

«Ми робимо усе необхідне, щоб родичам військовослужбовців, які зникли або загинули в зоні АТО, надати допомогу в пошуку своїх рідних та близьких і пришвидшити процес ідентифікації, встановлення місцезнаходження останків та поховання з військовими почестями усіх українських героїв», — наголосила головуюча на засіданні радник президента Ольга Богомолець.

Також повідомляється, що за результатами робочої наради координаційного центру прийнято рішення про створення єдиної бази даних ДНК-експертиз, за яку відповідатиме МВС України, що дозволить значно пришвидшити пошук та гарантувати родичам загиблих безоплатне проведення ДНК-експертиз, яке буде профінансовано за рахунок держави. 

Loading...