Батальйон «Дніпро» перетворився на полк і може отримувати потужнішу зброю

Батальйон «Дніпро» перетворився на полк і може отримувати потужнішу зброю

Він об’єднуватиме функції і штурмового батальйону, і поліцейської частини.

Джерело: Відомості

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав розпорядження про перетворення батальйону «Дніпро» в полк. Про це повідомив у вівторок, 23 вересня, командир підрозділу, член Військової Ради політичної партії «Народний фронт» Юрій Береза, інформує прес-служба «Народного фронту». 

За його словами, такий крок пов'язаний з тим, що перед «Дніпром» ставляться широкі бойові завдання. Крім того, зазначив командир полку, відтепер «Дніпро» — найбільш якісний підрозділ МВС.

«Він об'єднуватиме функції і штурмового батальйону, і поліцейської частини. Функції батальйону — це все ж таки більше поліцейські функції — зачистка території, забезпечення конституційного порядку території, а полк вже дозволяє звільняти територію», — пояснив Юрій Береза.

За його словами, головним результатом такого перетворення стане те, що полк буде мати можливість отримувати більш серйозну зброю, в тому числі — важку. «Є також багато технічних моментів, які ми зараз намагаємося вирішити в рамках Міністерства внутрішніх справ», — додав командир полку.

Юрій Береза також зазначив, що реформування силових структур держави слід починати саме з МВС.

«Коли ми на перших порах заходили в Донецьку область, нам доводилося класти міліціонерів з райвідділів мордами в підлогу і робити люстрацію на місці. По-іншому було неможливо, тому що вони нам відразу стріляли в спину», — аргументував він.

«Добровольчі батальйони, які були створені в структурі МВС, — це, мабуть, одна з найбільш показових реформ, яка привела до лав міліції справжніх патріотів. Такого ми не мали за всі роки державної незалежності. Сьогодні добровольчі батальйони в складі Міністерства внутрішніх справ користуються великою повагою серед людей. І якщо під час Майдану найбільше боялися міліцію, то саме добровольці почали повертати до неї довіру», — підсумував член Військової ради «Народного фронту». 

Loading...