Курченко вимагає повернути йому 110 млн грн за стадіон «Металіст»

Курченко вимагає повернути йому 110 млн грн за стадіон «Металіст»

Голова Харківської облради зауважив, що підтвердження із суду про надходження даного позову поки що немає.

Джерело: Відомості

ТОВ «Спортивний комплекс «Стадіон Металіст», власником якого є оголошений у розшук харківський бізнесмен Сергій Курченко, вимагає повернути 110 млн грн, що були внесені за спорткомплекс «Металіст». Про це у ході брифінгу повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, передає УНН.

Чиновник розповів, що ТОВ «Спортивний комплекс «Стадіон Металіст» сплатив за даний стадіон 110 млн грн. 70 млн грн з цієї суми були сплачені як аванс покупця для допуску до конкурсу. Ще 40 млн грн надійшли після перемоги в конкурсі.

«До обласної ради надійшла інформація та відповідний позов, що начебто підприємство, яке претендувало на купівлю в даному випадку стадіону «Металіст», подало зустрічний позов, щоб підприємству повернули ці 110 млн грн. Не розумію, як це може бути, адже згідно із чинним законодавством це неможливо», — прокоментував Чернов.

Голова Харківської облради зауважив, що підтвердження із суду про надходження даного позову поки що немає.

«Поки розгляд цього питання в суді не призначено, інформація в нас така відсутня. Ми направили відповідні запити до судової адміністрації, щоб нам повідомили про місце та час цього засідання», — зазначив Чернов.

Нагадаємо, за рішенням Господарського суду Харківської області, стадіон «Металіст», який належав власнику і президенту однойменного футбольного клубу Сергієві Курченку, повернутий у комунальну власність.

Це рішення суд ухвалив 26 серпня. При цьому суд відмовив владі Харківщини у виплаті 135 млн грн неустойки, яку вона вимагала від тепер уже колишнього власника. 

Loading...