Семенченко домовився з американцями про закупівлю зброї та тренування бійців

Семенченко домовився з американцями про закупівлю зброї та тренування бійців

За його словами, на сьогодні президент США Барак Обама схильний до того, щоб не конфліктувати з Росією, тоді як Республіканська партія більше підтримує надання допомоги.

Джерело: Відомості

Комбат «Донбасу» і кандидат у нардепи від «Самопомочі» Семен Семенченко заявив, що мета його візиту до США і завдання, які він поставив, — виконали і навіть перевиконали. 

«У нас було запрошення від фонду «США-Україна», який організований місцевою американською діаспорою. Ми зустрічалися з DRA s IRA — аналітичних штабах Республіканської партії, Демократичної партії, з рядом конгресменів та представниками сенату і розібралися з ситуацією, яка склалася з наданням допомоги нашій країні», — розповів Семенченко у Фейсбуці.

За його словами, на сьогодні президент США Барак Обама схильний до того, щоб не конфліктувати з Росією, тоді як Республіканська партія більше підтримує надання допомоги і передовий — це сенатор Маккейн.

«Загалом, я думаю, що можна зробити дуже багато, крім офіційних каналів, щоб налагодити нормальні стосунки. По-перше, інформація з місць подій. Особистий досвід дуже багато значить. Ми спілкувалися з сенаторами, розповідали про ті речі, що ми бачили і про які знаємо і вони отримували пряму інформацію, а не через ЗМІ, що дуже важливо. По-друге, ми підключили місцеву громаду, яка і так допомагала, до лобіювання тих законопроектів, які сьогодні потрібні Україні», — розповів комбат.

Крім того, Семенченко з колегами були в кількох університетах США виступали перед студентами.

«Хочу сказати, що крім місцевого посольства слід приїжджати і такими делегаціями, тому що ми тоді зможемо сформувати дружнє ставлення еліти США до України і розуміння тих процесів, які сьогодні відбуваються. Звичайно, самі ми не зможемо цього зробити. Я повинен бути з батальйоном. Люди, які приїжджали зі мною, також займають певні посади у громадських організаціях. Але ці «посольства світу», які були раніше — дуже важливі і дієві», — сказав Семенченко.

Крім того, було додано до законопроекту список зброї, яка необхідна українським бійцям.

«Ми зустрілися з представниками тих кіл, які вже не вважаються офіційними службовцями і домовилися про те, що будуть проводитися тренінги і для батальйону «Донбас», і для нової ініціативи — Української військової організації — за системою «Дельта» і «Морських котиків». Підготовка буде стосуватися не тільки особового складу, але і сержантів, і офіцерів. Це будуть короткострокові 4-тижневі курси, тому що в нашій армії є серйозні прогалини. Ми також провели переговори щодо закупівлі озброєння, в тій частині, яка не вимагає дозволу конгресу, це — партії до мільйона доларів», — поділився командир «Донбасу». 

Loading...