На схід України насуваються сильні дощі та шквали

На схід України насуваються сильні дощі та шквали

Сильні дощі пройдуть на території Полтавської, Київської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької областей та Криму.

Джерело: Відомості

Погодні умови на території України різко зміняться: очікуються сильні дощі та пориви вітру до 25-28 м/с. Про це повідомив Микола Кульбіда, директор Українського гідрометцентру, передає УНН.

«На цьому тижні ми, врешті, дочекалися різкої зміни погодних умов. Вона пов’язана з утворенням на півдні країни активного циклонічного вихору із поступовим його переміщенням у північно-східному напрямку — на територію Харківської, Луганської областей», — розповів синоптик.

Він наголосив, що внаслідок такої синоптичної ситуації слід очікувати дуже сильні дощі на території Полтавської, Київської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької областей та Криму. В інших областях інтенсивність опадів буде меншою.

Переміщення територією України циклонічного вихору зумовить певний набір небезпечних та стихійних метеорологічних явищ. У першу чергу, це посилення вітру в південних та центральних областях до 25-28 м/с протягом 23-24 вересня. А протягом 25 вересня така швидкість буде на сході країни. На території північних областей швидкість вітру буде меншою — 17-22 м/с. На заході посилення вітру практично не відбудеться.

Протягом тижня переважатиме хмарна погода. Нічні температури становитимуть +3...+8 °С, вдень: +11...+14 °С. Починаючи з 25 вересня, температура поступово підвищуватиметься на 1-2 градуси.

«Такий набір небезпечних природних явищ, може спричинити погіршення умов діяльності певних галузей господарства — енергетики та зв’язку, адже будуть спостерігатися масштабні відключення енергопостачання. У першу чергу, це стосується південних, центральних і в меншій мірі північних регіонів. Також сильний вітер може призводити до обриву ліній електропередач і їх опор», — наголосив Микола Кульбіда.

Loading...