Сили АТО будуть відводити важку артилерію у 15-кілометрову зону

Сили АТО будуть відводити важку артилерію у 15-кілометрову зону

Про це сьогодні на традиційному брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

Джерело: Відомості

Сили АТО на Донбасі почали підготовку до відведення з передових позицій важкої артилерії у 15-кілометрову зону, відповідно до мирних домовленостей, які були досягнуті на минулих переговорах у Мінську. Про це сьогодні на традиційному брифінгу повідомив речник РНБО Андрій Лисенко.

«Збройні сили України та інші силові підрозділи, які задіяні в АТО, почали підготовку до відведення важкої зброї на 15-кілометровий рубіж відповідно до домовленостей про припинення вогню, досягнутих 5 і 19 вересня», — заявив Лисенко.

Він також пояснив, що мова йде про відведення артилерії та броньованої техніки, яка має на озброєнні гармати калібром понад 100 мм, а всі ж інші підрозділи і техніка продовжують залишатися на займаних позиціях.

«У нас є інформація, що у них також почався рух на відведення, але поки не такий активний, як ми очікуємо», — додав речник РНБО.

За словами Лисенка, за оперативною інформацією, спостерігається відведення військ Росії з України, у зв’язку з чим у бойовиків стає менше можливостей використовувати важку артилерію, вони відходять на другорядні позиції.  

Loading...