Порошенко і Обама домовилися про співпрацю в сфері оборони

Порошенко і Обама домовилися про співпрацю в сфері оборони

Порошенко сказав, що під час двосторонньої зустрічі обговорив з Обамою широкий спектр питань щодо співробітництва у різних сферах.

Джерело: Відомості

Президент України Петро Порошенко після зустрічі зі своїм американським колегою Бараком Обамою повідомив про те, що Україна отримає від США чітку практичну допомогу в доповнення до тієї, яка вже надійшла до нашої держави. Це 240 млн. доларів, які вже надішли, і 1 млрд. доларів фінансових гарантій. Про це йдеться у спільній заяві за підсумками зустрічі. 

Порошенко сказав, що під час двосторонньої зустрічі обговорив з Обамою широкий спектр питань щодо співробітництва у різних сферах. Зокрема, питання забезпечення безпеки, економіки, фінансового співробітництва тощо.

Окрему увагу сторони приділили співпраці у сфері енергетики. Глава української держави повідомив, що наступного тижня до Києва прибуде потужна команда американських експертів для продовження переговорів щодо роботи в цій галузі. Президент наголосив, що для нашої держави зараз важливі кроки, спрямовані на забезпечення енергетичної безпеки.

Порошенко за підсумками перемовин також відзначив суттєвий прогрес в галузі безпеки та повідомив, що США будуть розширювати фінансову допомогу Україні на безпекові цілі. Окрім того, США надішле своїх спостерігачів на парламентські вибори в Україні, які відбудуться 26 жовтня.

Петро Порошенко також зазначив, що в Україні буде розпочата спеціальна програма політичного страхування американських інвестицій в українську економіку.

Барак Обама у свою чергу повідомив, що США розширять допомогу Україні в економічній сфері та у вирішенні питань безпеки.

«Ми продовжимо мобілізувати зусилля міжнародного співтовариства на підтримку України», — сказав американський президент.

Барак Обама зазначив, що США очолять міжнародне співтовариство і долучаться до Європейського Союзу у протидії агресії Росії. За його словами, Америка послідовно підтримуватиме суверенітет і незалежність України і надаватиме їй допомогу у вирішенні питань її безпеки.  

Loading...