Туреччина закликає світ стати на захист кримських татар

Туреччина закликає світ стати на захист кримських татар

Міністерство зовнішніх справ Туреччини засудило дії влади окупованого Криму стосовно кримських татар і закликало світову спільноту до захисту їхніх прав.

Джерело: Відомості

Про це стало відомо із заяви МЗС Туреччини, опублікованої на сайті відомства, ТСН.

"Ми засуджуємо дії кримської влади щодо кримськотатарського народу. Вчинення тиску на корінний народ Криму, обшуки в Меджлісі й у помешканнях його членів проводяться для залякування. Ми не можемо прийняти таке ставлення до кримськотатарського народу, який бореться за свої права мирним шляхом", - повідомили у відомстві.

Крім того, у Міністерстві зазначили, що Туреччина уважно стежитиме за розвитком подій на окупованому Росією півострові та ставленням самопроголошеної влади до кримських татар. 

"Сподіваємося, світова громадськість не лишиться байдужою до гіркої історії кримськотатарського народу і застосує заходи, спрямовані на захист їхніх прав", - наголосили вони.

Нагадаємо, самопроголошена влада окупованого Росією Криму проводить нахабні обшуки й затримання етнічних татар. Так, учора, 17 вересня, стало відомо про те, що окупаційна влада півострова виселяє кримськотатарський Меджліс.
 

Loading...