Українців закликають переходити «на дрова», а опалювальний сезон скорочують

Українців закликають переходити «на дрова», а опалювальний сезон скорочують

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов.

Джерело: Відомості

Тотальна економія газу, якого й так не вистачає Україні, дозволить протягом п'яти років скоротити його споживання на 50%. Водночас котельні масово переводять на альтернативні види палива і таких у державі цієї зими запрацює вже 498. 

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов, передає прес-служба Кабміну.

Цієї зими споживання блакитного палива хочуть зменшити на третину – за рахунок переходу «на дрова» (4% економії), оптимізації споживання тепла в багатоквартирних будинках, відключенню окремих приміщень та будівель (7%). Модернізація котелень та систем теплопостачання дасть можливість зекономити ще 4,6%, розповідає ТСН.

«Ці заходи у підсумку дадуть змогу заощадити 15% природного газу, решту 15% планується заощадити за рахунок дещо пізнішого, як зазвичай, старту опалювального періоду і дещо швидшого його завершення. За рахунок цього спробуємо витримати температурний графік згідно з нормативами», — уточнив Білоусов.

Крім того, промислові підприємства мають зменшити на третину свої газові «апетити».

«Держава прийняла рішення компенсувати інвестору, який встановить котельню на альтернативному паливі, різницю в тарифах (які дорожчі, ніж котельні на газу)», — розповів заступник міністра про заходи стимулювання економії блакитного палива.

Він зазначив, що перші 118 млн грн на компенсацію такої різниці в тарифах вже закладено в держбюджеті на 2014 рік.  

Loading...