Тарута: Люди, що захищали Донбас, сьогодні почуваються зґвалтованими (відео)

Тарута назвав прийнятий закон декларацією про бажання дружити, проте він сумнівається, що Росія налаштована так само.

Джерело: Відомості

Губернатор Донецької області Сергій Тарута заявив, що прийнятий закон про особливий статус Луганської та Донецької областей шокував його і точно не заспокоює Маріуполь, пише «Українська правда».

«У мене мінімум 50 запитань до прийнятого закону. Для чого гинули наші хлопці? Чому тоді ще в травні не провели мирні переговори? Запитання можна задавати безкінечно», — сказав він журналістам у вівторок.

Тарута назвав прийнятий закон декларацією про бажання дружити, проте він сумнівається, що Росія налаштована так само.

«Мені сказали, що нібито цей закон узгоджений з Росією. Але де підписи тих, хто може впливати на бойовиків? Ми повинні зажадати від Росії ясних гарантій з контролю за кордоном. Мирний план — це одне, а примус до миру через силу — це паралельна реальність», — додав губернатор.

«Ніякий закон України» ДНР «не сприймається», — заявив чиновник.

Тарута зазначив, що до підписання реального договору потрібно залучати лідерів європейських країн і в першу чергу канцлера Німеччини Ангелу Меркель. «Тоді це буде працювати», — вважає він.

Глава ОДА підкреслив, що люди, які захищали Донбас, сьогодні «почувають себе зґвалтованими», а загроза нового вторгнення нікуди не поділася.

«Але я сподіваюся, ми Маріуполь не здамо і захистимо при будь-яких умовах», — заявив Тарута.

Нагадаємо, 16 вересня парламент на закритому засіданні прийняв два законопроекти про особливий статус частини Донбасу і про амністію, після цього українські парламентарії на відкритому засіданні синхронно з депутатами Європарламенту ратифікували Угоду про асоціацію, а на вечірньому засіданні ВРУ з третьої спроби був прийнятий закон про люстрацію. 

Loading...