Геращенко: Захід залишив нас один на один з ядерною державою, яку очолює психічно хвора людина

Геращенко: Захід залишив нас один на один з ядерною державою, яку очолює психічно хвора людина

Радник міністра внутрішніх справ України вважає, що в Порошенка не було іншого вибору щодо прийнятих Верховною Радою законів.

Джерело: Відомості

Радник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Антон Геращенко написав на своїй сторінці у Facebook коментар до того, що відбувається зараз в Україні.

«Тільки що Верховна Рада проголосувала за закони про амністію та про особливий статус Донбасу. Будемо говорити прямо – ці закони є наслідком Мінських (Мюнхенських) угод, укладених під тиском прямої військової загрози Путіна в умовах, коли Захід фактично відмовився продовжувати допомагати Україні в разі, якщо вона не погодиться на умови примирення з Путіним ціною надання більших прав частині Донбасу, який перебуває під контролем терористів», – написав Геращенко.

Він зазначив, що українська армія і Нацгвардія були в змозі протистояти «терористам-найманцям, щедро забезпеченим новітньою російською бойовою технікою, але не в змозі протистояти регулярній російській армії, яка відкрито вторглася на нашу землю 24 серпня».

Радник Авакова зазначив, що особливий статус отримають лише ті території, які на момент укладення договору в Мінську були під контролем терористів.

«Так, у цих законах є багато таких моментів, від яких волосся стає дибки в кожного патріота України. Але який був вибір у президента України Петра Порошенко та Верховної Ради України? Відмовитися від прийняття цих законів і просування російських танкових колон продовжилося б у бік Маріуполя, Дніпропетровська, Запоріжжя, Харкова, забираючи все більше української території, в той час як жодна країна світу не дала своєї згоди постачати нам зброю і відкрито підтримувати нас у протистоянні з Росією», – написав Геращенко.

Радник міністра внутрішніх справ України також розповів про те, що українська армія погано оснащена – «в Україні не виробляються ні патрони, ні снаряди, ні ракети до систем залпового вогню, а наші військові літаки на 90% просто непотріб, який ми навіть не в змозі відремонтувати, бо всі заводи, що їх виробляли, розміщені у РФ».

«І скільки б ми не говорили про патріотизм і про те, що нашим воїнам наша земля воювати допомагає, в конкретній битві перемагає той, у кого 100 гармат проти 10 і в кого 60 танків і бронетранспортерів проти 4-5, як це було в «іловайському котлі».

Ми були слабкі і не в змозі протистояти регулярній російській армії, військовий бюджет якої в 50 разів більший за наш військовий бюджет – ось справжня причина Мінських угод і слідуючим за ними планом президента Порошенка щодо замирення Донбасу», – додав Геращенко.

«Поки Путін 14 років зміцнював і озброював армію, наша система безпеки і оборони розкрадалась і здавалася Путіну в оренду. Обидва останніх міністра оборони Януковича – Саламатін і Лебедєв у Москві, звідки вони отримували свої команди. Обидва останніх голови СБУ – Якименко і Калінін також у Москві. Вони здавали і здають усі наші державні таємниці, всі дані про стан наших розграбованих збройних сил і служб безпеки.

Так Путін і його російсько-фашистські війська могли б виграти низку битв і боїв і окупувати більше української території, але війну з Українським народом він би все одно програв, так само, як СРСР програв у війні з народом Афганістану. Але тоді більше нещасних громадян України потрапили б під бомбардування і град снарядів і мін, не в змозі захистити себе.

При цьому сам факт прийняття цих законів не означає того, що нам більше не загрожує продовження відкритої війни з Путіним. Це радше відтягує її на якийсь термін, але не виключає її зовсім.

Сьогоднішні закони про статус Донбасу та амністії – це розплата за 23 роки розграбування і зради України. Але вони ж дають нам шлях до виходу з того глухого кута, в якому опинилася наша Батьківщина, кинута Заходом напризволяще один на один з ядерною державою, яку очолює психічно хвора людина.

Ці вимушені закони – крок назад, після якого Україні потрібно зробити багато важких кроків уперед!» – додав наприкінці Антон Геращенко.

Loading...