Боєць-самогубця міг бути психічно хворим

Дмитренко випав із вікна другого поверху, висота складала близько 7-8 метрів.

Джерело: Відомості

Військовослужбовець Віталій Дмитренко, про смерть якого у військовій частині Кіровограда повідомили родичі, покінчив життя самогубством. Про це заявив військовий прокурор Кіровограда Андрій Веліксар, повідомляє ТСН.

«Він (Дмитренко), сидячи на підвіконні біля відкритого вікна, розмовляв із мамою, попрощався, його намагалися втримати (там психолог був, який говорив, що цього не варто робити), але він все одно став і вискочив у вікно», — розповів прокурор.

Дмитренко випав із вікна другого поверху, висота складала близько 7-8 метрів.

Як повідомлялося раніше, брат Дмитренка розповів, що мати бійця начебто чула телефоном, як вбивали її сина. Військовий прокурор наголосив, що такого загиблий не говорив.

«До нього ніхто не торкався, тому що торкатися було небезпечно, адже боялися, що він випаде», — наголосив Веліскар.

Як з'ясувалося, Дмитренко міг бути психічно хворим. На запитання про те, як хвора людина опинилася у військовій частині, прокурор зауважив, що «дані питання будуть розслідуватися у військкоматах Полтавської області, звідки Дмитренко родом і звідки призивався».

Військовий прокурор розповів, що спочатку Дмитренка направили у кіровоградську військову частину спецназу, але туди його не взяли через невідповідність «морально-психологічним якостям» і він пішов у батальйон територіальної оборони.

«Це була не медкомісія. Якщо він прийшов і не заявляє ніяких скарг, то як відрізнити, чи він психічно хворий чи ні?.. Але на сьогоднішній день про це рано говорити, тому що досудове слідство тільки розпочалося», — наголосив Веліксар.

Наразі у провадженні про самогубство проводиться досудове слідство. 

Loading...