Польща готова приймати біженців з Донбасу

Польща запевнила Євросоюз, що готова прийняти вимушених переселенців з Донбасу.

Джерело: Відомості

У разі раптового напливу українських громадян польська сторона обіцяє організувати тимчасові табори для них на військових полігонах у Новій Денбі Підкарпатського воєводства або в наметах і контейнерах на території аеропорту міста Бялая-Подляск, повідомляють «Вести ФМ».

Тільки в аеропорту, як зазначив генеральний директор Управління у справах іноземців Аркадіуш Шиманський, можна буде розмістити понад тисячу вимушених переселенців.

Після низки запитань прикордонна служба країни видає тимчасове посвідчення особам, які заявили про бажання отримати статус біженця. Зокрема, у людей розпитують про деталі життя і причини виїзду з України.

З цим документом переселенці повинні з'явитися до відділів прийому імміграційної служби упродовж двох днів. Потім ці люди в обов'язковому порядку мають пройти низку тестів та епідеміологічний контроль з метою недопущення в країну осіб з інфекційними захворюваннями. Під час медичних перевірок мігранти здають аналіз крові, проходять рентген і ретельний особистий огляд. У разі виявлення небезпечної хвороби таких осіб направлять в карантин.

Згідно законодавства Польщі процес надання статусу біженця повинен тривати від декількох днів до декількох місяців, але не більше півроку. Однак на практиці це може затягнутись на 2 роки і більше, додав представник польської гуманітарної акції.

З початку поточного року імміграційна служба Польщі отримала від українців більше тисячі заяв про надання їм статусу біженця. 

Loading...