Українські військові на Донбасі відбивають всі атаки противника (мапа)

Бої тривають і на північ від Луганська та Донецька, де противник намагається відкинути силовиків АТО від міст.

Джерело: Відомості

Ситуація у зоні конфлікту продовжується залишатися напруженою, але всі атаки противника, попри широке застосування їм артилерії, відбиваються українськими вояками, які тримають позиції на всіх головних напрямах. При цьому спостерігається зменшення вогневих контактів, кількість яких скоротилась до 22 разів, передає ТСН

Як повідомляють у РНБО, противник намагається атакувати район оборони силовиків АТО біля населених пунктів Комсомольське та Староласпа. Так, бійці першої бригади оперативного призначення Нацгвардії у важких боях втримали три населених пункти Роздольне, Василівка та Староласпа, а також стратегічно важливий міст через річку Кальміус. Інші підрозділи бригади зустріли ворога потужним вогнем у районі Комсомольского. У цьому районі ще одна нічна атака бойовиків закінчилася для них лише великими втратами.

Слід зазначити, що, судячи із карти АТО від РНБО, цей район оборони знаходиться під загрозою оточення. Так, окрім ударів зі сторони кордону РФ зі сходу та з півночі від населеного пункту Старобешеве, противник просувається до Волновахи, у той час, коли територія на південь від Тельманового знаходиться під контролем бойовиків та регулярних частин РФ.

У цей же час інтенсивність боїв у районі Маріуполя зменшилась, але отримала новий характер надскладних боїв у темряві. Так, учора о 19:30 прикордонний наряд в районі селища Безіменне Новоазовського району Донецької області вступив в бойове зіткнення з бойовою групою, підсиленою БМП.

О 21:00 ще один прикордонний наряд прийняв бій в районі селища Саханка поблизу Маріуполя. А ще одне зіткнення відбулося о 21:35 в районі селища Роза Люксембург.

У ході боїв противник був завчасно помічений та відбитий від рубежів оборони. Сили бойовиків зазнали значних втрат.

Бої тривають і на північ від Луганська та Донецька, де противник намагається відкинути силовиків АТО від міст.

У самому Луганську ситуація залишається напруженою, а місцевий аеропорт, звідки відійшли українські військові, повністю зруйнований.

Донецьк вночі знову зазнав артудару, а у кількох районах міста немає електропостачання. Бої йдуть і у районі населеного пункту Лутугине.

Враховуючи бажання бойовиків встановити контроль над трасою М04, яка зв'язує Донецьк та Луганськ, бої за цей район можуть набути високої інтенсивності.

Особливу увагу привертає ситуація з обстрілом 300-міліметрової РСЗВ «Смерч» позицій Збройних сил України поблизу селища Побєда у Луганській області. Враховуючи потужність цієї зброї та її використання, зазвичай, лише на головних напрямках майбутніх ударів, у цьому районі залишається вірогідність нового прориву армії РФ.  

Loading...